Srečanje starejših, bolnih in invalidov

Srečanje starejših, bolnih in invalidov

V nedeljo, 13. 10. 2019 je bilo v radeški župnijski cerkvi srečanje pri sveti maši še posebej namenjeno starejšim, bolnim in invalidom. Že pred začetkom maše je potekala molitev rožnega venca in  bila priložnost za sveto spoved. Predstavniki Župnijske Karitas  so sodelovali z uvodnim pozdravom in branjem Božje besede, prošnje pa so prebrali birmanci.

V uvodu smo slišali, da je starost ali jesen življenja čas velikega zbiranja, ko se s hvaležnostjo ozremo na sadove, ki jih je obrodilo naše življenje, in svoje izkušnje ter modrost prenašamo na mlade. Življenje piše različne zgodbe. Nekatere so srečne, vesele in polne radosti, spet druge žalostne, obdane z bridkostjo in osamljenostjo. In kot je rekel g. župnik Miro v nagovoru, nam starost prinaša številne spremembe, ki so lahko vir različnim stiskam, tako telesnim kot duhovnim. Zato naj nas ob tem bodrijo besede matere Terezije: »Bolečina in trpljenje morata priti v naše življenje, vendar si zapomnite, da so bolečina, trpljenje in žalost samo Jezusov poljub – znamenje, da ste mu prišli tako blizu, da vas lahko poljubi.« In prav takšno srečanje nas lahko okrepi in utrdi v veri, da bomo laže nosili svoj križ z zavedanjem, da ga ne nosimo sami, ampak je z nami Jezus, ki nam ponuja svojo roko.

Po zaključku svete maše je bila priložnost, da so vsi, ki so želeli, prejeli zakrament bolniškega maziljenja. Sledilo je druženje v Domu svetega Petra, katerega se je udeležilo kar veliko povabljenih. Za organizacijo in pogostitev so poskrbeli prostovoljci Župnijske Karitas, za prevoz iz Trubarjevega doma upokojencev pa g. Janko Pinosa.

Besedilo: Štefica Mlakar

Foto: Matevž Kozinc

Comments are closed.