SVETO REŠNJE TELO IN KRI (TELOVO) 2022

SVETO REŠNJE TELO IN KRI (TELOVO) 2022

Po letu 2019 smo lahko župljani Radeč ponovno slavnostno praznovali ob prazniku Svetega Rešnjega telesa in krvi. Na ta dan obhajamo Jezusovo navzočnost v zakramentu sv. Rešnjega telesa in krvi – evharistije, ki je središče krščanske vere in zakramentalnega življenja vernih. Zapovedan praznik se praznuje na prvi četrtek po nedelji Svete Trojice. Zaradi delovnega dne pa se čaščenje s procesijo prestavi na prvo naslednjo nedeljo.

Tako smo tudi v župniji začeli praznovanje z nedeljsko jutranjo mašo. Obhajanje evharistije je obogatilo petje pevskega zbora. Navzoči pa so bili tudi otroci prvoobhajanci ter predstavniki različnih društev v Radečah.

Po maši pa je sledila slavnostna procesija z Najsvetejšim, pri kateri je z glasbo sodeloval tudi Pihalni orkester radeških papirničarjev. Procesija je potekala po ulicah v bližini cerkve, kjer smo se ustavili ob treh začasno postavljenih oltarjih, pri katerih smo prosili za Božji blagoslov in druge namene. Ob koncu slovesnosti pa je za vse sodelujoče sledila še krajša pogostitev v Petrovem domu.

Zapisal Matevž Kozinc.

Foto: Miran Prnaver

Comments are closed.