Občni zbor Karitas Radeče- Svibno

Občni zbor Karitas Radeče- Svibno

V sredo, 25. januarja, se je v prostorih Doma sv. Petra v Radečah odvijal občni zbor Župnijske Karitas Radeče – Svibno. Občni zbor je bil zopet mogoč po dveh letih, ko taka srečanja zaradi ukrepov ob covidu niso bila izvedljiva.

Zbrali so se skoraj vsi prostovoljci naše Karitas, skupaj z obema duhovnikoma. Med nami so bili tudi vabljeni gostje: župan Tomaž Režun in obe tajnici Župnijskih pastoralnih svetov, Mateja Kovač (Radeče) in Sonja Kmetič (Svibno). Občni zbor je vodil predsednik Miro Bergelj, poročilo o delu v letu 2022  je podal tajnik/voditelj ŽK Miran Prnaver, blagajniško poročilo pa blagajnik Drago Kozinc. Sledila je razprava o preteklem delu in sprejem poročil. Nato je bil sprejet še načrt dela za letošnje leto. Tokratni  občni zbor je bil tudi volilni in dosedanji tajnik/voditelj, blagajnik in zapisnikarica (Štefica Mlakar) so dobili mandat še za naslednje obdobje.

Župan Tomaž Režun se je zahvalil za opravljeno delo. In glede na čase, ki jih živimo in vsakovrstne krize, ki nas spremljajo, bosta pomoč in delo Karitasa tudi v bodoče še kako potrebna.

Sledilo je še prijetno druženje s klepetom.

Poročilo o delu Župnijske Karitas v letu 2022, si lahko v besedi in sliki ogledate na povezavi:       

http://zupnija-radece.rkc.si/?page_id=1172

Besedilo: Miran Prnaver

Foto: Drago Knez

Comments are closed.