Zahvalna nedelja in praznovanje zakonskih jubilantov

Zahvalna nedelja in praznovanje zakonskih jubilantov

Biti in gojiti hvaležnost je tako pomembna drža človeka, da ji naša Cerkev namenja nedeljo, na katero se še posebej zahvalimo Bogu in ljudem. Iz zahvale za vse pridelke zemlje raste zahvala za vero, zdravje, prijateljstva, skupnost, v kateri živimo, rastemo, se brusimo in postajamo dar drug drugemu.

Zakonci jubilanti smo se to nedeljo še prav posebno zahvalili Bogu za svojega moža, ženo. Enaindvajset parov je  v slovesnem prihodu v cerkev, ki jo je spremljala poročna koračnica, spet obudilo lep spomin na poročni dan, ko smo stopali proti oltarju, ne vedoč, kaj nas čaka. Po vseh letih nas je pot spet pripeljala pred oltar. Tokrat z zahvalo za prehojeno pot in prošnjo za blagoslov.

Prav gotovo sta pa občudovanja vredna zakonca Tomažin, ki po tej skupni poti hodita že 54 let in smo jima z veseljem ploskali, saj sta svetel zgled in hkrati predstavljata željo vsakega para.

Ob tej priložnosti se zahvalim za povabilo na obhajanje najinega jubileja v cerkvi, kjer sva se pred 20-imi leti poročila.

Hvala gospodu župniku za pridigo, vsem članom ŽPS, ki so nam pripravili agape, pevcem za petje, ki je zvabilo tudi kakšno solzico lepega, dragocenega spomina, in hvala župnijskemu občestvu, ki nas je podprlo z molitvijo.
Hvala Večnemu Bogu …

Besedilo: Katarina Zupančič

Foto: Drago Kozinc in Miran Prnaver

Comments are closed.