DELAVNICA IZDELAVE ADVENTNIH VENČKOV

DELAVNICA IZDELAVE ADVENTNIH VENČKOV

Kaj res? Advent je že tu? Gospod župnik je pri verouku povabil na delavnico izdelovanja adventnih venčkov, pa še natisnjena vabila so nas na to spomnila.

V sobotnem jutru pred prvo adventno nedeljo se nas je zbralo v župnišču več kot prejšnja leta in prstki malih in velikih rok so spletali krog iz vejic zelenja, ki so ga priskrbeli člani Župnijskega pastoralnega sveta. Seveda bi nam ne šlo tako gladko, če ne bi gospod Zdravko Martinčič vnaprej pripravil čvrste slamnate obode, na katere smo pripenjali vejice smreke, pa tudi ciprese in pušpana. Nepogrešljiva je bila tudi njegova pomoč pri nameščanju svečk na venček.

Čeprav je na tržišču poplava različnih dekoracij adventnih venčkov, smo v naši župniji ponosni, ker že toliko let vztrajamo pri tradicionalni izdelavi iz slame in zelenja. Ker delo z žico in malo bodečimi smrekovimi iglicami za manjše otroke ni prav enostavno, smo toliko bolj veseli, če se nam pridružijo starši, babice, mladinci. Pa tudi nasvete voditeljice Mateje smo potrebovali. Med delom smo se okrepčali s čajem in pecivom.

Ob koncu smo ponosno razvrstili svoje venčke pred oltar. Blagoslovljene smo po nedeljski sveti maši odnesli domov, kjer naj nam bodo vzpodbuda za notranje bogato doživljanje adventnega časa.

Besedilo: Mimica Mesojedec

Foto: Mateja Kovač

Comments are closed.