Prvo Sveto obhajilo

Prvo Sveto obhajilo

Na 7. velikonočno nedeljo, dne 2. 6. 2019, smo imeli v župniji Radeče Prvo Sveto obhajilo. Prejelo ga je 14 otrok, 9 deklic in 5 dečkov. To je bil za otroke poseben dan, saj jih je Jezus pri Prvem Svetem obhajilu sprejel v svoje srce.

Zakrament izhaja iz zadnje večerje. Pri večerji je Jezus vzel kruh, ga blagoslovil in razlomil, dal učencem in rekel: >> Vzemite, jejte , to je moje telo.<< (Mr 14, 26). Zato je na Veliki četrtek gospod župnik povabil vsakega otroka pred oltar, kjer smo jih starši pokrižali, gospod župnik pa je vsakemu izročil blagoslovljen kruh. Ta kruh so otroci na Veliko noč razlomili in podarili tistim, ki so jih povabili na Prvo Sveto obhajilo.

Prvoobhajanci so v pripravi na obhajilo redno obiskovali šmarnice. V zadnjem tednu so vsak dan obiskovali sveto mašo v Radečah. Na sredo, 29. 5. 2019, pa so prvič prejeli zakrament  Sv. spovedi.

V nedeljo, 2. 6. 2019, so v svečanih oblekah pristopili k prejemu zakramenta. Pri maši so sodelovali s petjem, prebrali prošnje in zahvale. Gospod župnik jih je zelo dobro pripravil na mašo.

Na koncu maše se je ga. Maja Trošt v imenu staršev zahvalila gospodu župniku in ga. Nataši Kozinc, ki je otroke pripravljala v prvem razredu, za ves trud, ki sta ga vložila.

Po koncu maše je bilo druženje pred Petrovim domom. Dobrote smo pripravili starši prvoobhajancev, postregli pa so nas člani ŽPS.

Kot vsako leto, bodo tudi letos prvoobhajanci sodelovali na procesiji Sv. Rešnjega telesa s posipavanjem rožic ob oltarjih po Starograjski ulici. Na ta dan bo tudi Petrova nedelja.

Besedilo: Andrej Lamovšek

Foto : FOTO ASJA

 

Comments are closed.