Igralec Gregor Čušin gostoval v Radečah

Igralec Gregor Čušin gostoval v Radečah

V petek, 21. junija 2019, je v Kulturnem domu Radeče gostoval dramski igralec Gregor Čušin. V zadnjem času je znan predvsem po svojih avtorskih monodramah. V njih se večinoma ukvarja s krščanskimi temami, a z njimi navdušuje vse. Verne in neverne. Njegov namen je, kot pravi, »da bi začeli razmišljati«. V Radeče je prišel na povabilo župnije, in sicer drugo leto zapored. Lani ob praznovanju njene 400 – letnice, letos pa smo ga povabili ponovno.

Ob glasbeni spremljavi sina je odigral svojo monokomedijo z naslovom Nepopolne rime. Igra nas je na hudomušen način popeljala skozi svetopisemske zgodbe stare zaveze. Začelo se je z uvodno pesmijo: »Družina je fina in fino je imeti družino. Skupaj čez klance in skupaj v vsako strmino… Čutiš ljubezen in varnost in Božjo bližino…” Potem smo poslušali, kako je bilo, ko ni bilo ničesar… kako je Boga zamikalo, da ustvari vse, kar se premika… zakaj sta se sprla brata Abel in Kajn… kaj vse je zapisal očak Noe v ladijski dnevnik… in seveda še tudi kaj drugega.

Ali je Gregor Čušin igralec, ki zna svoje s humorjem bogate igre le odlično igrati, ali pa je tak tudi po svoji naravi? Zdi se, da oboje. Ko je ob koncu predstave v zahvalo prejel v šopek zavite čokoladne bonbone, jih je povonjal in jih dal povonjati še sinu. In vse v dvorani ponovno zvabil v smeh…

Zapisala: Mateja Kovač

Foto: Miran Prnaver

 

Comments are closed.