Nagovor staršem veroučencev

Nagovor staršem veroučencev

Smo v času, ko ni verouka in šolskega pouka. Mnogo institucij pričakuje, da boste doma nadoknadili vse zamujeno, česar se otroci ne morejo udeleževati. Zato so ponekod otroci in vi »zasipani« z raznimi gradivi. Kdor zmore, je to seveda zelo dobro in gre zahvala vsem prizadevnim posameznikom, ki gradiva pripravljajo. Vendar pa je veliko primerov, ko otroci ne bodo mogli vsega narediti in izpolniti.

Kaj lahko naredimo na področju verouka? Znanje ne igra prvenstvene vloge. Vedno poudarjam, da je sveta maša pomembnejša od verouka. Zato vas spodbujam predvsem k eni stvari. Ob nedeljah ob 10.00 si vzemite čas in skupaj kot družina glejte sveto mašo na 2. programu RTV Slovenija in zraven sodelujte z odgovori. Vsak večer lahko zmolite kakšno molitev za vse, ki so zboleli, za zdravstveno osebje…

Če kdo želi, seveda lahko vsak teden reši lekcijo v veroučnem zvezku, vendar je molitev in sveta maša na prvem mestu. Zdaj je priložnost, da se o veri ne le učimo, ampak jo doživljamo in živimo kot zaupanje v Boga, ki nas ne bo zapustil.

Želim vam veliko miru in zdravja!

Miro Bergelj, župnik

Comments are closed.