Srečanje zakonskih jubilantov 2023

Srečanje zakonskih jubilantov 2023

Na zahvalno nedeljo se Bogu zahvalimo za vse prejete dobrote preteklega leta. Hvaležni smo za sadove zemlje, delo naših rok in za vse, kar napolnjuje naše življenje in medsebojne odnose.

Na ta praznik se vsako leto v radeški župniji že tradicionalno srečajo zakonski jubilanti. Tako je bilo tudi letos, ko je ob zvokih poročne koračnice v cerkev Sv. Petra vstopilo kar 20 parov. Zbrane je v imenu župnije in ŽPS pozdravil Miran Prnaver. Med sveto mašo smo obnovili svojo zaobljubo možu oz. ženi, ki smo jo dali pred Bogom, nekateri pred 5-imi leti, pa vse do pred 55-imi leti. Pri maši smo lahko opazili čudovito okrasitev cerkve s pridelki letošnjega leta, za kar je poskrbel Drago Kozinc s sodelavci.

Po sv. maši se je srečanje v prijetnem vzdušju ob kosilu, ki so ga postregli člani ŽPS, in ob zvokih harmonike Antona Zavrla, nadaljevalo v Petrovem domu, kjer je g. župnik Miro Bergelj vse zbrane nagovoril. Poudaril je, da je en par med nami praznoval 55. obletnico poroke, dva para zlato poroko in dva para srebrno poroko.

Ob zaključku smo si obljubili, da se v enaki ali še večji zasedbi srečamo ponovno čez 5 let.

Besedilo: Andrej Lamovšek

Foto: Miran Prnaver

Comments are closed.