Srečanje starejših, bolnikov in invalidov

Srečanje starejših, bolnikov in invalidov

V nedeljo, 15 oktobra, je bilo v naši župniji srečanje starejših, bolnikov in invalidov. Taka srečanja imamo že tradicionalno vrsto let, le covid ukrepi so v letih 2020 in 2021 to tradicijo prekinili. K tej sveti maši so še posebej povabljeni vsi, ki zaradi bolezni in starosti ne morejo več redno prihajati v cerkev.

Tako so imeli  na dan srečanja pred sveto mašo  priložnost za sveto spoved, prav tako je v cerkvi potekala molitev rožnega venca. Mašo je daroval domači župnik Miro Bergelj. Po maši je, kdor je želel, lahko prejel sveto bolniško maziljenje. Nato  je sledilo še druženje in pogostitev v Domu sv. Petra.

Srečanje je pomagala  organizirati Župnijska Karitas, ki je poskrbela za pogostitev in prevoz iz bližnjega Trubarjevega doma upokojencev v Loki in letos prvič tudi iz Doma starejših iz Laškega. Srečanja se je udeležil tudi radeški župan Tomaž Režun.

Srečanje je minilo v prijetnem in sproščenem ozračju najprej pri oltarni mizi v cerkvi, nato še pri  skupni mizi v Domu sv. Petra.

Prav takšna druženja so priložnost, da se srečajo ljudje, ki se zaradi tegob, ki jih prinaša življenje, ne morejo več srečevati kot nekoč. Topel človeški stisk rok, pogovor, občutek vrednosti in spoštovanje življenja vse do njegovega konca so stvari, ki vsem dajo novih moči za življenje in soočenje tudi s starostjo in boleznijo. 

Prepričan sem, da je srečanje obogatilo vse. Tiste, ki so se ga udeležili, kot tudi tiste, ki smo ga organizirali.

Besedilo in foto: Miran Prnaver

Comments are closed.