Božični koncert pevskega zbora

Božični koncert pevskega zbora

V četrtek, 28. 12. 2012, je bilo v naši cerkvi svetega Petra zelo slovesno in polno lepih melodij. Naš župnijski pevski zbor je namreč organiziral že tradicionalni Božični koncert. Letos so v goste povabili Petrove otroke, Godalni orkester Strunikat in Glasbeno šolo Laško-Radeče.

Letošnji koncert je bil združen s praznovanjem 20-letnice zbora, zato so pevci, ki pojejo 5, 10, 15 ali 20 let prejeli Gallusove značke, ki jih podeljuje Javni sklad za kulturne dejavnosti.

Pevci so peli klasične in modernejše božične melodije, tudi ob spremljavi godalnega orkestra.

Ker pa je bil koncert nekaj posebnega, je bil tudi programsko malo drugačen, saj so del koncerta namenili »jagodnemu« izboru ritmično duhovnih pesmi, ki so jih peli ob svojih začetkih, tokrat  seveda v modernejši preobleki. V enem delu pa so se predstavili solisti – instrumentalisti in pevci, ki so tudi člani zbora in obenem izvrstni glasbeniki.

Številni poslušalci in pozitivni odzivi na slišano dajejo vedeti, da je bil večer glasbeno bogat in je bilo čutiti varstvo njihovih zavetnikov svetega Petra in svete Cecilije, ki se jima zvesto priporočajo pred vsako vajo in vsakim nastopom.

Nataša Kozinc

Koncert VIS sv.Peter
Koncert VIS sv.Peter
Comments are closed.