Obisk Župnijske Karitas Radeče v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu

Obisk Župnijske Karitas Radeče v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu

Tudi v letošnjem januarju smo člani Karitas Radeče tradicionalno obiskali naše občane in farane, ki prebivajo v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu.  Prvotno je bil obisk načrtovan za 5. januar,  vendar se je zaradi bolezni v domu prestavil za dva tedna. Tudi v četrtek, 19. januarja,  je bilo še vedno praznično vzdušje, zunaj pa je bila še vedno zimska idila, tako da tudi v tem pogledu obisk ni izgubil svojega čara in namena.

S tistimi varovanci, ki jim to dopušča zdravstveno stanje in počutje,  smo se srečali v večnamenski dvorani doma.  Uvodoma je vse pozdravil radeški župnik in dekan Miro Bergelj. Opisal je, kako smo praznovali božične praznike v naši župniji.  Gospod Miro je vsem zaželel obilo blagoslova v letošnjem letu. Skupaj smo zapeli nekaj božičnih pesmi. Na harmoniko nas je spremljal osnovnošolec Florjan Samec, ki ima v domu svojo babico. Nasploh je harmonika zelo lepo popestrila dogajanje v dvorani. Sledila je kratka in poučna zgodba , ki jo je prebrala Lucija Krajšek. Svibenski gospod župnik Janez Jasenc je prav tako vsem namenil  nekaj lepih prazničnih misli in želja. Tajnik Župnijske Karitas Miran Prnaver je pozdravil vse navzoče in na kratko predstavil delovanje Župnijske Karitas Radeče. Sledila je še skromna in simbolična obdaritev in prijeten klepet ter obujanje spominov na stare čase.

Nato so predstavniki Karitas po sobah obiskali vse župljane župnij Radeče in Svibno, ki zaradi bolezni niso mogli v dvorano.  Na poti po hodnikih in sobah smo tudi vsem ostalim, ki smo jih srečali, podarili skromna darilca.

Srečanje v domu v Loki je bilo tudi letos  prisrčno  in prijetno. Bila je obojestranska obogatitev,  tako za predstavnike Karitas, ki jim je osnovno poslanstvo pomagati pomoči potrebnim, in upam, tudi za vse, ki smo jih obiskali in jim poskušali malo polepšati in spremeniti urico bivanja v domu.

Lepa zahvala gre tudi zaposlenim v domu, predvsem socialnima delavkama  za vso pomoč in sodelovanje pri organizaciji našega srečanja.

Besedilo: Miran Prnaver

Foto: Mateja Strniša

Comments are closed.