Srečanje bolnih, ostarelih in invalidov

Srečanje bolnih, ostarelih in invalidov

V nedeljo, 08. 10. 2017 je bilo v radeški župnijski cerkvi srečanje bolnih, starejših in invalidov. Že pred začetkom svete maše je potekala molitev rožnega venca, bila pa je tudi priložnost za spoved. Predstavniki Župnijske Karitas so sodelovali z uvodnim pozdravom in branjem Božje besede, prošnje pa so prebrali birmanci.

V nagovoru je gospod župnik Miro lepo pozdravil vse prisotne in še posebej tiste, ki so se v preteklosti dejavno in redno udeleževali bogoslužja, zdaj pa zaradi starosti ali bolezni tega ne zmorejo več. Predstavil je vlogo in pomen zakramenta bolniškega maziljenja, katerega so ob koncu slovesnosti lahko prejeli vsi, ki so to želeli. Bolniško maziljenje olajša trpljenje in pomiri tesnobo. Obnavlja zaupanje v Boga, daje moč v boju zoper skušnjave in utrjuje zakrament sprave. Prejmejo ga lahko bolniki, ostareli, ki jim pod težo let pešajo moči, in bolniki pred zahtevnejšo operacijo. Starost prinaša številne spremembe, ki so lahko vir različnih stisk, tako telesnih kot duhovnih. Včasih bolnik izgubi pogum, postane potrt, doživlja tesnobo in dvom. Mnogi zaradi omenjenih tegob ne morejo več redno zahajati k bogoslužju v cerkev, vendar želijo prejemati sveto obhajilo. V takem primeru lahko svojci obvestijo duhovnika in tako jih bo le-ta obiskal na prvi petek v mesecu.

Po sveti maši je sledilo druženje v Domu svetega Petra. Za organizacijo in pogostitev so poskrbeli prostovoljci Župnijske Karitas.

Besedilo: Štefica Mlakar

Foto: Štefica Mlakar in Matevž Kozinc

Comments are closed.