Molitveni atelje – V šoli molitve

Molitveni atelje – V šoli molitve

V naslednjem letu bo župnija Sv. Petra v Radečah praznovala svojo 400. obletnico obstoja. V sklopu tega dogodka se je v mesecih novembru in decembru odvijal Molitveni atelje – V šoli molitve.

Ob sredah smo se najprej zbrali pri sveti maši, katero je daroval pater Silvo Šinkovec ob somaševanju našega gospoda župnika Mira Berglja, nato pa smo se preselili v srednjo dvorano Petrovega doma.

Na prvi uri molitve smo govorili o svetosti in prišli do odgovora, da je v svetosti pravzaprav tisti, ki veruje v Boga, vanj zaupa ter živi po Božjem nauku. Vendar svetost ne pride sama po sebi, ampak moramo zanjo prositi, moliti in samo tako lahko v našem srcu vzplamti lučka, ki nas svetli tudi navzven.

V današnjem potrošniško naravnanem svetu nas hitro lahko premamijo raznovrstne dobrine, misleč, da nas bodo osrečile, vendar temu ni tako.

Tisti, ki verujemo, imamo privilegij in se zavedamo, da mir, ljubezen in prava sreča prihajajo iz naše notranjosti, to je iz našega srca.

A da se lahko ta sreča rodi v naših srcih, je potrebno veliko moliti.

Moliti v tišini, moliti v skupnosti, moliti s telesom. Ko se v popolni tišini umirimo, se zavemo telesnih čutov, občutkov in gibov, to pa nam pomaga, da se odpremo in prebudimo v Duhu, ki že moli v nas. Naše telo je tako kraj molitve. Najprej sem, bivam, šele nato razmišljam in v meni je Sv. Duh.

Velikokrat pa je v današnjem svetu, ko je vse polno zunanjih dražljajev, zelo težko najti trenutke tišine in umiritve, zato je še toliko bolj pomembno za to se truditi, veliko moliti, da duša ne ostane nepotešena in srce žalostno.

Po meditaciji smo sklenili večer v skupni molitvi za domovino, za mir v svetu, za Cerkev, papeža Frančiška, duhovniške poklice, za družine, mlade, neverujoče, bolne, za pokojne …

Čisto na koncu nam je pater Silvo Šinkovec podelil še božji Blagoslov in nam zaželel lahko noč.

Molitveni atelje je obiskovalo približno petdeset župljanov in bilo je lepo.

 

Besedilo: Lucija Krajšek

Foto: Miran Prnaver

 

 

Comments are closed.