Zahvalna nedelja in praznovanje zakonskih jubilantov

Zahvalna nedelja in praznovanje zakonskih jubilantov

Na zahvalni dan, ki smo ga praznovali 5. novembra, so oltarno mizo v župnijski cerkvi v Radečah z letošnjimi pridelki okrasili birmanci, ki v okviru priprav na Sveto birmo sodelujejo in pomagajo v Župnijski Karitas Radeče.

Praznik zahvale je dan hvaležnosti in zahvaljevanja in zajema zahvalo za vse naše življenje, za vse, kar smo in kar imamo. Najvišja oblika zahvale za kristjane je daritev maše, kjer se Bogu Očetu zahvaljujemo za vse, kar nam je podarjeno. Maša je prošnja in zahvala obenem, zato je praznovanje zahvalne nedelje povezano z bogoslužnim obredom.

Na zahvalno nedeljo so se v radeški farni cerkvi zbrali tudi zakonski jubilanti, ki so ali še bodo v tem letu praznovali okroglo obletnico skupne življenjske poti. Letos se je zbralo devet parov. Zbrane jubilante je v imenu župnije in ŽPS pozdravila Mateja Kovač. Zakonci so med sveto mašo ponovno obnovili zakonske obljube. Po končani sveti maši in skupnem fotografiranju pa so se napotili še v Petrov dom, kje so jim članice in člani ŽPS-ja pripravili pogostitev.

Besedilo in foto: Matevž Kozinc

Comments are closed.