Izdelava adventnih venčkov

Izdelava adventnih venčkov

 

2.12. 2017, na soboto pred prvo adventno nedeljo, smo se tudi letos zbrali v župnijski dvorani in pletli adventne venčke. Vsako leto nas je več, letos se nam je pridružila tudi celotna skupina birmancev, ki sodeluje v Karitasovi skupini.

Birmanci so izdelali velik adventni venec, ki krasi našo župnijsko cerkev. Člani ŽPS so tako, kot vsako leto, pripravili vabila za delavnico, smrekove veje, pa tudi veje cipres, nekaj drugega zelenja in slamo. Gospod Zdravko Martinčič je vnaprej pripravil slamnate obroče in žičko na kolutih. Zbrani okrog miz, polnih zelenja, smo pripenjali drobne vejice na krog, si med seboj pomagali in na koncu občudovali dekorirane venčke izpod naših rok. Potem smo jih odnesli v cerkev in jih položili okrog oltarja, domov pa smo jih odnesli kasneje, ko so prejeli tudi Božji blagoslov med naslednjo sveto mašo.

Venčki nas zdaj, razkropljeni po domovih naše župnije, spominjajo na naš življenjski krog in bližnji prihod Odrešenika. Postopoma prižigamo svečke, ki naj vsak teden prinesejo več topline v naša srca.

 
Besedilo: Mimica Mesojedec

Foto: Mateja Kovač

 

Comments are closed.