Obisk Župnijske Karitas Radeče v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu

Obisk Župnijske Karitas Radeče v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu

V četrtek, 11. januarja, smo člani Karitas Radeče tradicionalno obiskali naše občane in farane, ki prebivajo v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu. Pridružili sta se še dve naši občanki, ki bivata in koristita socialno varstvene storitve v bližnji Polani pod Lisco.

V okviru Karitas deluje v smislu priprave na prejem zakramenta svete birme tudi skupina osnovnošolcev – birmancev, ki je v Loki pripravila kulturni program z recitali in igranjem na harmoniko. Osem mladih je na prav poseben način polepšalo srečanje v Loki.

S tistimi varovanci, ki jim to dopušča zdravstveno stanje in počutje, smo se srečali v večnamenski dvorani doma. Uvodoma je vse pozdravil radeški župnik in dekan Miro Bergelj. Na kratko je predstavil preteklo božično praznovanje v radeški župniji in zaželel vse dobro v začetem letu. Svibenski župnik Janez Jasenc je prav tako vsem namenil nekaj lepih prazničnih misli in želja, povezanih z hvaležnostjo varovancem za vse, kar so in še lepega prispevajo in naredijo. Tajnik Župnijske Karitas Miran Prnaver je pozdravil vse navzoče in na kratko predstavil delovanje Župnijske Karitas Radeče. Sledila je še skromna in simbolična obdaritev in prijeten klepet ter obujanje spominov. Skupaj smo zapeli še nekaj božičnih pesmi. Srečanja se je udeležilo kar nekaj svojcev, ki so na ta način še polepšali in obogatili srečanje.

Nato so predstavniki Karitas po sobah obiskali vse nepokretne župljane župnij Radeče in Svibno. Birmanci pa so razdelili priložnostna darila še ostalim, ki smo jih srečali po hodnikih doma.

Srečanje v domu v Loki je bilo tudi letos prisrčno in prijetno. Taka oblika druženja je obogatitev tako za prostovoljce Karitasa kot, upam in verjamem, za varovance Trubarjevega doma, ki je pred kratkim praznoval 70. letnico obstoja.

Lepa zahvala gre tudi zaposlenim v domu za vso pomoč in sodelovanje pri organizaciji našega srečanja.

Besedilo: Miran Prnaver

Foto: Mateja Strniša

Comments are closed.