ŽUPNIJSKI ZBOR SV. PETER prepeval v Hrvaškem Zagorju

ŽUPNIJSKI ZBOR SV. PETER prepeval v Hrvaškem Zagorju

Župnijski zbor Sv. Peter je v organizaciji društva VIS Sv. Peter 27.10. 2018 svojo pevsko romarsko pot namenil obisku Hrvaškega romarskega središča Marija Bistrica. V zgodnjih jutranjih urah so se odpravili proti Hrvaški meji. V Gornji Stubici so si ogledali mogočno večstoletno, tako imenovano lipo Matije Gubca, ki je naravni spomenik. Domačini so jim za dobrodošlico pripravili pristne Zagorske štruklje.

Sprehodili so se do spomenika Matije Gubca (delo A. Avgustinčića), voditelja kmečkega upora in si ogledali čudovit park ob baročnem dvorcu grofov Oršić, kjer se nahaja muzej kmečkih uporov, ki opominja na davni fevdalni čas.

Sledil je prihod v romarski kraj Marija Bistrica, ki je bil to dopoldne obarvan z melodijami pevcev zbora Sv. Peter. Mariji v svetišču so mnogi romarji hvaležni za številna ozdravljenja in izpolnjene prošnje.

Pevci so prepevali pri sveti maši in izvedli krajši program po njej na odprtem prizorišču pred več kot 600 romarji iz različnih krajev, z neposrednim lokalnim radijskim prenosom dogajanja.

Občutki duhovne zbranosti in živahne ritmično duhovne pesmi zbora so navdušile in se zlile v hvaležnost za tako čudovit dan.

 

Besedilo: Jacinta Doberšek Mlakar

Foto: Peter Mlakar

Comments are closed.