ZAHVALNA NEDELJA IN PRAZNOVANJE ZAKONSKIH JUBILANTOV

ZAHVALNA NEDELJA IN PRAZNOVANJE ZAKONSKIH JUBILANTOV

Na letošnjo zahvalno nedeljo smo v župniji Sv. Peter Radeče obhajali tudi obletnice zakonskih jubilantov.

S ponosom smo se odzvali na povabilo gospoda župnika Mira Berglja in pred župnijsko cerkvijo se nas je zbralo 26 parov. Ovenčani z ličnimi šopki na prsih, smo v sprevodu vstopili v župnijsko cerkev, kjer so na koru ob ubranih glasovih zadonele mogočne orgle.

V letošnjem letu smo bili deležni obilnih darov narave, zemlja je obrodila stoteren sad. Vsega imamo v izobilju (morda celo preveč) in vse je Božji dar. Cerkev enkrat na leto namenja nedeljo, kjer se z okrasitvijo simboličnih pridelkov ob oltarni mizi zahvalimo za vse, kar nam je  po delu človeških rok naklonil naš Nebeški Oče.

Zakonski jubilanti smo se skupaj zahvalili Gospodu, ker nam je v srečnih in nesrečnih dnevih našega življenja dobrotno stal ob strani ter prosili, da nam tudi v prihodnje pomaga ohraniti medsebojno ljubezen, da bomo dobri pričevalci zaveze, ki smo jo z Gospodom sklenili.

Gospod župnik Miro je v pridigi nagovoril tudi tiste mlade pare, ki še niso sklenili zakonske zveze, a v življenje so velikodušno sprejeli drugega ali morda celo že tretjega otroka. Po njegovem razmišljanju pri njihovi zvezi ni več vprašanje, ali sta ali nista za skupaj, potreben je samo še pogum in reči  DA pred Gospodom.

Po zahvalni Sveti maši smo se pred oltarjem skupinsko fotografirali in nato odšli na skupno druženje v Petrov dom.

Hvala Bogu za vse, ki ste kakorkoli pripomogli k slovesnemu bogoslužju.

 

Besedilo: Lucija Krajšek

Foto: Miran Prnaver

Comments are closed.