Blagoslov kapele na Močilnem

Blagoslov kapele na Močilnem

Ob prazniku nadangelov  Mihaela, Gabriela in Rafaela je bila na podružnični cerkvi na Močilnem zadnji septembrski dan sveta maša.
Po maši je naš gospod župnik Miro Bergelj blagoslovil povsem na novo postavljeno kapelo, posvečeno Brezmadežni. Kapela je last tamkajšnje družine Korbar. Prej je na tem mestu stala kapela, za katero se ne ve čas nastanka, a je bila že toliko dotrajana, da se je ni več dalo popraviti. Samo  sedaj lepo obnovljeni  Marijin kip  je ostal iz prvotne kapele.
Kapela stoji v bližini podružnične cerkve in je nadmorski višini skoraj 600 m.
Je na zelo lepi razgledni točki, saj jo na eni strani gleda »dolenjski Triglav« Kum, na drugi pa se lepo vidi posavsko hribovje.
Po blagoslovu je župnik k besedi povabil  gospodarja Feliksa. Ta si je  zaželel,  da bi se ljudje radi ustavljali in pomolili ob kapeli. Tistim, ki so  družini Korbar največ pomagali pri postavitvi kapele, je podelil posebna zahvalna darila.
Blagoslova se je udeležilo veliko število faranov, ki so se po uradnem delu   zadržali pri Korbarjevi kapeli Brezmadežne na Močilnem nad Radečami ob dobrotah, ki so jih pripravili domači in sosedje.

Miran Prnaver

Comments are closed.