Materinski dan in dobrodelni srečelov Karitasa 2011

Materinski dan in dobrodelni srečelov Karitasa 2011

V nedeljo, 27. marca, je bilo v naši župniji  dvojno praznovanje.

Najprej smo se pri sveti maši, ki jo je daroval naš gospod župnik, spomnili materinskega dne.

Otroci in mladinci so se med mašo v pesmi in besedi spomnili svojih in vseh staršev in se jim zahvalili za vse, kar dobrega in lepega storijo na tem svetu. Prav posebej lepo je bilo, ko so otroci po obhajilu med pesmijo in zahvalami poiskali  starše in jim poklonili cvet.

Takoj po sveti maši je župnijska Karitas organizirala dobrodelni srečelov. Vmes je potekal kulturni program v katerem so sodelovali otroški župnijski zbor Petrovi otroci, VIS Sv. Peter Radeče, ljudske pevke Solzice ter Klemen s harmoniko in Kristjan z basom. Pripravljena je bila tudi pogostitev za vse zbrane.

Na srečelovu je bilo prodanih vseh 230 srečk. Vse srečke so bile dobitne.  Lepe in številne dobitke so prispevali tako posamezniki, samostojni podjetniki kot posamezna podjetja. Odziv k sodelovanju pri izvedbi srečelova je bil res lep in je povezal župnijo na poseben način.

Zbrana sredstva je Karitas porabil za nakup hrane za potrebne.

Z tem dobrodelnim  srečelovom se je  Karitas Radeče, kot celotna župnija  lepo vključila v letošnje leto dobrodelnosti v Cerkvi na Slovenskem.

Upamo, da bomo tudi na tak način nekoč laže dajali Jezusu  pozitiven odgovor na  vprašanje, kje smo bili, ko je bil on v naših bratih: žejen, lačen in nag, skratka potreben pomoči.

Miran Prnaver

Comments are closed.