Obisk Miklavža v radeški cerkvi

Obisk Miklavža v radeški cerkvi

Na prvo decembrsko nedeljo so se v župnijski cerkvi v Radečah zbrali pričakovanj polni otroci, skupaj z njihovimi starši, nekateri tudi starimi starši. Čakali so namreč prihod Miklavža in se veselili darov, ki jim jih bo dobri mož namenil. 

Spremljajoč program je pripravilo šest deklet in štirje fantje, ki so poskrbeli za uvod pred samim prihodom Miklavža v cerkev ter pomagali pri razdelitvi daril približno šestdesetim otrokom. Da je bil dogodek še bolj prazničen, je z zvoki, izvabljenimi iz orgel, poskrbel Vid Lamovšek. 

Ob tem, ko je vsakdo zaslišal svoje ime in priimek, so koraki pospešeno vodili proti glavnemu oltarju, kjer je dobri mož večini namenil kakšno besedo, mnogi starši pa so bližnje srečanje Miklavža z njihovimi otroki izkoristili tudi za spominske posnetke. 

V vrečki, ki jo je navzven krasila podoba Miklavža, so otroke razveselila jabolka, medenjaki, čokoladna zrnca za pripravo napitka, bomboni in s svetopisemskimi podobami zaznamovana pobarvanka, pa še kaj. 

Po tem, ko je prvo decembrsko veselje prinesel prižig luči v mestu, ko je praznično razsvetljavo v Radečah pri 19-metrski smreki blagoslovil župnik Miro Bergelj, je bilo naslednje včerajšnje, za katerega je poskrbela Župnija Radeče, ki je povabila otroke, naj pridejo v cerkev in mednje poslala Miklavža, ta pa jih je seveda razveselil že s samo svojo pojavo in z darilom.

Besedilo in foto: Doroteja Jazbec

Comments are closed.